lørdag 4. juni 2011

Norske forskere sentrale i IPCC-jukset II

Norske forskere sentrale i IPCC-jukset II

Dette er en oppfølger til et tidligere innlegg her om  Norske forskere sentrale i IPCC-jukset

Et av temaene debattert var en henvendelse til KLIF (Klima- og forurensningsdirektoratet) ang. hvilke norske forskere som hadde deltatt i å utarbeide IPCC sin famøse 2007-rapport:


Som Telehiv sa det i trådens åpningsinnlegg:
Før utgivelsen av IPPCs famøse 2007-rapport var de norske representantene faktisk blant de ivrigste for å få fjernet en referanse til den varme perioden fra 1925 til 1945. Slik lyder ett av avsnittene i et referat fra "10th session of working group I" i forarbeidene til til 2007-rapporten:

"On text noting high decadal variability in Arctic temperatures, Canada, supported by Norway, suggested removing a specific reference to a warm period observed from 1925 to 1945. The Coordinating Lead Authors explained that "climate sceptics" often point to this warm spell to question the IPCC for not acknowledging such warm spells. Participants agreed to keep the reference."

Utlagt: Norske forskere (vi kan vente med konkrete navn foreløpig) var instrumentelle i å forsøke å svindle verdensopinionen om historiske klimafakta for ikke å få svekket tilliten til AGW-hypotesen. Dette er så alvorlig, og så godt dokumentert, at dette selvsagt må tas med i enhver høring eller rettslig etterspill som IPCC-prosessene vil måtte gjennomgå etterhvert som den politiske ryggdekningen tørker bort.


I løpet av debatten ble det foreslått å henvende seg til KLIF (Klima- og forurensningsdirektoratet) med tanke på innsyn i sakspapirene:

Moderator fant å slette dette:


Flere andre innlegg led samme skjebne.


I skrivende stund er ingenting motatt fra KLIF, det jeg vet. Fristene satt av forvaltningsloven og offentlighetsloven er overtrådt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar