torsdag 12. juli 2012

Ingen "Hockeykølle" i Finland heller

Ref VGD Ingen "Hockeykølle" i Finland heller

Denne historien handler om VGD (VG-debatt), som har endt opp som sensur-sentral på nøyaktig samme måte som det nå avdøde AD (Aftenpostens Debattsentral), hvis praksis er vel dokumentert her på Fugl Føniks.

Tråden "Ingen "Hockeykølle" i Finland heller" på VGD ble startet av Josik, som omtaler ulike proxier for historiske temperaturer. Josik påpeker at ingen av dem likner på den berykdede og diskrediterte "hockeykølla" til Michael Mann, som jo IPCC har benyttet som en av sine aller viktigste ikoner i sin kamp for å få kjent menneskeheten skyldig i at temperaturene har steget umerkelig de seinere år, og slik at dette kan benyttes som basis for å innføre drakoniske politiske tiltak. Alt dette på tross av at "hockeykølla" er basert på feilaktig statistikk og juks med data og på tross av at selve temperaturstatistikken er justert og jukset med av NASA/GISS i den grad at hele endringen er innefor størrelsesordenen på "justeringene". Men hvem bryr seg om slike detaljer ...

Det Josik gjør er å vise til et studium i journalen "Nature Climate Change"  som viser en helt annen sannhet enn det IPCC forsøker å framstille med sin hockeykølle". Studiet viser bl.a. en temperaturkurve fra Lappland for de 2000 siste år, der trenden har i det store og hele vært fallende, altså en avkjøling.
Dette er å banne i klimakirken, og da trår selvsagt de betalte debatt-trollene til med det de har, og det er ikke så mye annet en å trolle. Det begynner med Goddard  ( =Klimasirkus =Klimakaos =skeptikerskeptiker) som tilkaller "dumskalle" som igjen følger opp med 37 (trettisju) intetsigende spam-innlegg som alltid siterer en tekst slik at innlegget skal ta mest mulig plass. Sitatene er gjerne vesentlig lengre enn de tøvete én-linjers innleggene. Hele poenget er å drukne debatten slik at Josiks opprinnelige budskap skal glemmes. Mens dumskallen sover, holder Goddard fortet med 4-5 innlegg.

Etter et døgn med slik trolling i tråden, tok Jamidentredje først opp trollingen/terroriseringen, og deretter la han inn et lengre saksargument:


Litt seinere, med ytterligerer spamming fra dumskalle, tok Jamidentredje bladet fra munnen, og henvendte seg direkte til redaktøren fra nettdebatten:
(INNLEGGET BLE SEINERE SLETTET AV VGD)
 

Det ærlige svaret fra redaktøren i VG kom i raskt form av at innlegget forsvant sporløst, uten noen som helst form for tilbakemelding. Derfor ble spørsmålet gjentatt  
(INNLEGGET BLE SEINERE SLETTET AV VGD)

 imøbe observerer lett ironisk at mer demokrati og større åpenhet kan ta mange former
(INNLEGGET BLE SEINERE SLETTET AV VGD)

  
Amatør_1 observerte den slående likheten i dette mønsteret med sensur som VGD her praktiserer, med tilsvarende på nå avdøde Aftenpostens Debattsentral.
(INNLEGGET BLE SEINERE SLETTET AV VGD)


Ved pålogging på VGD neste gang, ble Amatør_1 møtt med følgende melding, der Amatør_1 sitt aller første innlegg i tråden blir slettet med begrunnelsen "Gjentatte postinger av samme innlegg (såkalt "spamming"), forsøk på avsporing av debatten eller på annen måte ødelegger debatten".

Dette er jo en meget interessant begrunnelse, all den tid dette altså var forfatterens aller første innlegg i tråden, og der spammingen og VGs forsvar av spammingen blir kritisert. Det minnes om at dumskalle altså har postet nøyaktig 37 forutgående spam-innlegg, og det kun i denne ene tråden.
imøbe satte pris på observasjonen
(INNLEGGET BLE SEINERE SLETTET AV VGD)


Amatør_1 peker på debattfiksingen som foregår, og det irrasjonelle i at mediene diskuterer en relativt betydningsløs kampfiksing i fotball, sammenlignet med en uendelig kostbar (i form av kroner og demokrati) debattfiksing:


Det vi kan observere, er et par ting.

For det første er det en gjennomført sletting av alle referanser til MSM-redaktørenes konspirasjoner om hvordan de skal kunne forhindre klimaskeptikere til å få komme til orde, altså "Troll kan temmes"-videoene, også omtalt her, og på VGD her . Mye tyder på at det er noen som har dårlig samvittighet.

For det andre framstår disse slettingene med begrunnelser, som rene trakkasserier av menige nettdebattanter fra VGDs redaktører sin side, et mønster vi gjenkjenner fra AD. Først lar man spammingen få fritt spillerom (37 spam/avledninger fra dumskalle), og når noen protesterer mot spammingen, så slettes protestene med begrunnelsen at det er spam og avledning.George Orwell ville vært stolt over en slik ordning.

Det er umulig å komme til noen annen konklusjon enn at VGD har havnet på den samme galeien som AD, der modereringen er overtatt av aktivister. Igjen ser vi et klare tegn på at hele debattregimet til de store mediene i Norge er offer for debattfiksing og MSM framstår som stadig mer uegnet som vertskap for offentlig debatt.

Det er grunn til å tro at VGD vil ende på lignende måte som AD, der en stråmannsbegrunnelse (22/7) ble benyttet som bakteppe for å gjennomføre noe "Troll kan temmes"-videoene forlengst hadde vist oss: MSM liker ikke sine egne debattfora, for der kan faktisk leserne si sin egen mening om saker de selv tar opp. Derfor kommer VGD til å forsvinne, og situasjonen blir som i Aftenposten: Ingen fri debatt, kun tillatt å kommentere på saker som "journalistene" bestemmer skal kunne kommenteres.

"Mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet"

2 kommentarer:

 1. det du skriver er basert på løgn og du har så total mangel på integritet og er så dobbeltmoralistisk at det er trist.
  Du selv skrev først et innlegg. der du ble satt fast i argumentasjonen, og svarte med personangrep med en diagnotisering av en motdebbattant som sinnslidende.
  Jeg krev en kommentar, men den kommentaren har du strøket. Hvilket beviser at du faktisk er det som jeg skrev tidligere.

  SvarSlett
 2. Hei Anonym, her tror jeg du misforstår ganske grundig. Du må rydde opp i faktagrunnlaget ditt før du blir troverdig.

  Om du mener jeg skrev et innlegg som ble motsagt, så tar du grungig feil. Det aller første innlegget jeg skrev i tråden er det som er beskrevet her, nemlig dette http://3.bp.blogspot.com/-z8sHb2zPt8Q/T_87rwYJNzI/AAAAAAAAAVM/LU4NQ1WlsIc/s1600/VG_hockey_finlad.gif

  Hele beskrivelsen din er nokså forvirret, og savner rot i virkeligheten. Mitt innlegg her handler om VGs sensur ved å slette innlegg de ikke liker. At du hevder at jeg (som ikke har noen adgang til VGs modereringssystem) skal ha slettet din kommentar, jeg vet ikke engang hvem du er, faller på sin egen urimelighet.

  Men siden du er opptatt av integritet, venter jeg rolig på at du rydder opp i misforståelsene dine og kommer med en beklagelse.

  SvarSlett