lørdag 4. juni 2011

For for skeptikere...

For for skeptikere...

Denne tråden er litt for lang og inneholder mange innlegg for å vise en viss sammenheng. I hovedsak er historien som følger
  • Alarmisten ramses2k viser til en artikkel om raske historiske klimaforandringer på Grønland
  • Amatør1 parerer med at dette er kjent stoff, og peker på at nettopp dette faktum var plagsomt for både IPCC og en rekke klimaforskere, i den grad at de konspirerte med hverandre for å fjerne MWP (Medievil Warm Period) fra historien ("We have to get rid of the medievil warm period"). Dette ble da også gjennomført, noe man lett ser ved å sammenligne historiske temperaturgrafer fra IPCC tidlig på 1990-tallet med den beryktede "kockeykøllegrafen" fra 1998.
  • ramses2k blir gretten, later som om dette ikke er noe han vet noe om og forlanger dokumentasjon.
  • Dokumentasjonen blir blir framlagt i form av en amerikansk senatshøring, der mottakeren av eposten med utsagnet "We have to get rid of the medievil warm period", Dr. David Deming, vitner.
  • ramses2k blir ikke blidere, bruker ad-hominem argumentet, og kaller  Deming "en merkelig skrue og politisk aktivist ytterst på høyrefløy". 
  • Etter dette begynner endel innlegg å forsvinne på tråden, men dette gjelder kun innlegg fra skeptikersiden.
  • Generelt utbryter temmelig kaotiske tilstander, der moderator gjør sitt beste for å ødelegge debatten ved å fjerne innlegg, nekte skeptikere å svare på angrep osv.
  • Det hele dreier fokus over på de håpløse tilstandene på Aftenpostens Debattsentral, der moderator deltar i debatten under dekke av å være menig debattant, samtidig som han/hun gjennomfører ensidige slettinger, uten referanse til Aftenpostens reglement for debatt.
  • På toppen av det hele er det innlegg som blir usynlig slettet, totalt uten spor
Denne tråden gir et visst overblikk. Gå også til originaltråden på AD for å se debattens tilstand seinere.


 Svar fra ramses2k:

Amatør1 viser til høringen i USAs senat:ramses2k mener at en senatshøring ikke er mye verd. han vil heller ha en enkel email.


Dette fikk ramses2k svar på, men av en eller annen grunn syntes ikke moderator at svaret burde få stå:

Det som ble påpekt var dette:

Kanskje det ikke var så usant?

Amatør1 prøver igjen, og peker på at å etterlyse en epost i denne sammenhengen er litt rart all den tid lekkasjen med eposter ifbm. Climategate i November 2009 (der tusenvis av klimaforsker-eposter ble lekket fra University of East Anglia) ble kritisert av alarmistene, og etterpå avvist som "irrelevant":


Dette ble det aldri gitt noe svar på. Istedet ble det framstilt som om det var en avsporing, noe det vitterlig ikke er, siden MWP på grønland er et sentralt tema i klimadebatten:


På dette stadiet ble noen temmelig sure, for innlegg begynte å forsvinne sporløst.

Dette ble etterlyst av billabong og Telehiv. De følgende 2 innleggene forsvant seinere selv sporløst! Her er det tydeligvis om å gjøre å slette alle spor etter manipulasjoner:


Dokumentasjon på at dette faktisk var tilfelle:

Slik så det ut 03.06.2011 kl 22:34


Slik så det ut 04.06.2011 kl 20:14

Med andre ord har det vært innlegg som har vært borte en stund, men som har dukket opp igjen.
Innskutt oppdatering 05.06.2011 kl 12:30

En annen liten fugl har sunget til Debattens Fugl Føniks, så vi vet nå hva som ble sagt i innleggene som var  sporløst borte, legg spesielt merke til hva Billabong skriver 21:00. Det som står der forklarer også hvorfor det var et poeng for moderator å ikke bare slette innlegget, men skjule at det i det hele tatt noen sinne hadde eksistert:

03.06.11 20:50  Telehiv

 03.06.11 21:00  Billabong

03.06.11 21:11  Telehiv

Forslaget går altså på "å lage et arkiv over [sensurerte innlegg] på en passende blogg". Hvilken glimrende ide!

- slutt på oppdatering 05.06.2011 kl 12:30
På denne bakgrunnen bryter den egentlige debatten sammen. Det går ikke an å debattere når den ene siden retto og slett fjerner innlegg etter eget forgodtbefinnende, og later som om de ikke har eksistert. Dette blir ramses2k gjort oppmerksom på, han blir jo i og for seg også stilt sjakk matt for ingen vet lengre hvem som har sagt hva, eller om det de nå sier vil bli stående.

Han blir dog bedt om å dokumentere sitt ad-hominem-argument om Dr. Deming, noe han aldri gjør:Dermed er debatten over på et annet plan: Hva er det som skjer med innleggene? Translator refererer til at han postet om dette på tråden Forelesninger om klimaforandringer (04.06.11 15:52), men at dette hadde blitt slettet.


Translator presenterte en plausibel hypotese om at innlegg kunne bli midlertidig fjernet mens de ble vurdert, men dette er ikke holdbart når det viser seg at nettopp innlegg som etterlyser forsvunne innlegg selv er forsvunnet sporløst ett dogn etter at de ble lagt inn. Det er derfor langt mer sannsynlig at dette er et forsøk fra moderator på å skjule sine spor.


ConTrari sammenligner tilstandene med forhold under 2dre verdenskrig:Hva blir slutten på historien? Når tar Aftenposten tak i dette og fjerner de ensidige moderatorene? Ikke før det hele eksploderer i offentligheten?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar