mandag 25. april 2011

Hvor fort stiger global temperatur?

Hvor fort stiger global temperatur?

Aftenpostens sensur fornekter seg ikke, der i gården passer man på døgnkontinuerlig at kun politisk korrekt informasjon slipper igjennom i den frie debatten. Og er det noe som er politisk ukorrekt, så er det kritikk av sensuren. Da slår Winston Smiths etterfølgere til med en gang.

Denne gangen vet vi ikke hva som ble slettet, for det hele skjedde i nattens mulm og mørke så å si. Innlegget ble lagt inn etter halv tre om natten, og da undertegnede sjekket om morgenen, var kun følgende synlig.I teorien kan dette være en korrekt håndtering fra Aftenpostens Moderator, men basert på Josik sin øvrige seriøsitet er det mest sannsynlig at han sa noe vesentlig som Aftenpostens Moderator ikke likte. Det får vi ikke vite.

I lys av tråden Møt klimaterroristene er denne handlemåten svært så provokatorisk fra Aftenpostens Moderator. Det mangler ikke på reaksjoner:


En rask oppfølging fulgte


Videre...


Det det vises til her, er epost-kommunikasjon med Aftenpostens redaktør Ole Erik Almlid i September 2010, der jeg kontaktet dem og framsatte kritikk mot "modereringen". Responsen jeg fikk var at de ba meg sende dokumentasjon på forholdet. Jeg satte sammen et 20 siders dokument med grundig dokumentasjon i form av skjermbilder av slettede postinger mm., og oversendte dette til Aftenposten. Etter dette hørte jeg lite, og purret flerfoldige ganger. Etter ca. en måned, der jeg fikk svar fra en helt ukjent person hos Aftenposten gikk konklusjonen ut på at Aftenposten var svært fornøyd med den jobben moderatorene gjorde.

Dette betviles ikke, for Aftenposten makter å slette oppfølgeren til dette i løpet av ca 2 minutter


Deretter gjøres kort prosess mot all form for kritikk av sensureringen. Sammenlign med innleggene gjengitt over. Det hele var fjernet i løpet av en halvtime fra kritikken ble postet.


Videre


Her forsøkes det å gi inntrykk av at det er mulig å komme i dialog ang. sensureringen som foregår. Men den som har forsøkt, vet at det ikke fører fram:


Aftenpostens fortsatte provokasjon skaper ytterligere spørsmål


Tråden ufaufa viste til over, som tok opp temaet med den drakoniske modereringen hadde tittel "Kritikk av MODERATOR - klarere rammer for hvilke innlegg som slettes - Krav til begrunnelse". Noe slikt vil ikke Aftenposten ha noe av, hele tråden ble slettet:


 Dette observerer ufaufa:


Denne analysen er nok temmelig nær sannheten. Sannheten er nok at Aftenposten meget godt forstår viktigheten av åpenhet og informasjon.

 Oppatering kl 17:15
 Mens jeg har vært ute og tatt vårrengjøring, har moderator jobbet iherdig, et par innlegg har jeg ikke kopi av, før de har blitt slettet


En relativt håpløs situasjon, for alle parter. Hvordan er det mulig å føre debatt under slike forhold? Dessuten er det ikke mulig å få noen dialog om problemet, hvilket jeg peker på:


Troen på at det kommer et saklig svar, eller at spørmålet i det hele tatt får bli stilt, er vel ikke veldig sterk etter dette.

Oppdatering 27. April

Tvilen blir bekreftet. Vi forsøkte en dialog om saken:


Følgende blir resultatet. Av en eller annen grunn, får SjatH lov av moderator å diskutere modereringspraksisen:


 Hvorfor er det slik at et menig medlem av debatten får lov å diskutere dette, mens tilsvar blir slettet, og angrep på slettede tilsvar blir stående?  Sa noen Kafka?


Behandlingen av Telehiv fra moderator, får nesten den ønskede virkning:

Telehiv får støtte:

Her er det passende å parafrasere Stephen McIntyre's utsagn "This request is not going to disappear":
Telehiv is not going to disappear.


Telehiv - AP moderator : 1 - 0

2 kommentarer:

 1. Hva er det Amatør1 og de andre har sett, som ikke andre "vil se"? Sensuren på nettfora kan tolkes i mange retninger. Enten fordi mange ønsker å bekjempe klimaendringer, og at dette blir en agenda- kamp. Eller så er det for noe annet. Aftenpostns debattsentral er merkelig. Senusr, og snedige moderatorer.
  Sensuren rundt klimaendringer er merkelig, generelt. "Trolling", hvorfor det? Korte, ironiserende kunnskapsinnlegg, uten å forklare noe som helst. Nasjonal politikk er underlig. Munnkurv- politikk? Hvem er IPCC, og hva holder de på med? Hvem er det som skal ha makt? Sitter skeptikere inne med mistanke om ting, som de er selektive med å poste på nettfora?

  Hva er deres perspektiv på det nye "AGW- livssynet"?

  Åoenheten er jo blitt borte i samfunnet. Hvor forsiktige må skeptikere være, for å uttale seg om det de egentlig har så sterke mistanker om?
  Hva går essensen i disse mistankene ut på? Kort forklart? Kontroll? Økonomisk makt?

  SvarSlett
 2. Formålet med Debattens Fugl Føniks er først og fremst å dokumentere den sensuren som åpenbart foregår i mediene. Å spekulere rundt eventuelle årsaker til at dette skjer kan en jo gjerne gjøre, men hovedpoenget her er å legge fram faktagrunnlaget som dokumenterer at det skjer en manipulasjon av klimadebatten.

  Aftenpostens Debattsentral var et ekstremt utslag av ensidig sensur og manipulasjon. Det var så ekstremt at Aftenposten selv fant å legge det ned etter 22/7, og samtidig hevde at deres meningsmotstandere i klimadebatten uten videre kunne sammenlignes med en viss Behring Breivk. Se innlegget "Trollene sprekker ikke - men hva med hyklerne?" 3. Okober 2011

  SvarSlett