lørdag 30. juli 2011

En langsommere debatt - Aftenpostens Debattsentral stengt!

En langsommere debatt - Aftenpostens Debattsentral stengt!

Kondolanser sendes herved til alle som er rammet av det forferdelige som skjedde 22. Juli 2011.

Statsminister Jens Stoltenberg holdt en flott tale 24. Juli i Oslo Domkirke, der han bl.a. sa følgende "Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet". Første reaksjon på dette er å være 100% enig, samtidig som en er 99% sikker på at ambisjonen ikke vil bli fulgt opp i praksis.

Nå begynner vi å ane hva vi har i vente. I Mai 2011 opplevde vi at forskning.no stengte for all åpen klimadebattdebatt. Et annet viktig forum for klimadebatt har vært Aftenpostens Debattsentral, selv med alle sine alvorlige feil, manipulasjoner som er vel dokumentert her på Fugl Føniks. I ly av terroraksjonen 22. Juli, har nå Aftenposten sett sitt snitt til å stenge hele Debattsentralen. Er det dette Stoltenberg mente med "mer åpenhet, mer demokrati?"

Leder for forskning.no er tidligere AKP'er Nina Kristiansen, hun stengte debatten på forskning.no under overskriften "En annen klimadebatt".

Redaktør for Aftenposten, er tidligere AKP'er Hilde Haugsgjerd, hun stengte debatten på Aftenpostens Debattsentral under overskriften "En langsommere debatt".

Er det noen likheter her?

Hvorfor opplever vi mindre åpenhet og mindre demokrati i mediene i samme øyeblikk som våre ledende politikere forteller oss at det motsatte skal skje?

Demokratiet kommer ikke fra politikere, det burde vi vite. Demokratiet kommer fra folket selv. I denne sammenhengen er det verd å peke på det nye forumet for klimadebatt som er etablert på http://klimaforskning.com/forum/ . Folket selv har sørget for den åpenheten og det demokratiet som Stoltenberg snakket om. La oss føre klimadebatten videre der!